Winst en verlies voor dames Oradi

Maandag verloren de volleybalsters van Oradi/Omnia met 1-3 van AVV Keistad, terwijl ze vorige week woensdag VCH 5 met 2-3 versloegen.

Het duel in Hoofddorp op 22 januari was niet het inkoppertje dat vooraf werd verwacht. VCH beet flink van zich af. De eerste set haalden de Hoofddorpse dames naar zich toe met 27-25. De rollen waren meer dan omgedraaid in de tweede set, toen Oradi liet zien wie de betere ploeg was. Het werd 7-25.

Er veranderde weinig in het spelbeeld, maar de derde set was opnieuw met een kleine marge een prooi voor VCH, 28-26. Daarna haalde Oradi fors uit met 4-25, met klassewerk van Daniëlle Molenbroek. Een snel verkregen voorsprong in de beslissende set gaven de Aalsmeerse volleybalsters niet meer weg, 11-15. Oradi won daarmee met 2-3.

Sterk teamgevoel
Thuis in de Bloemhof eergisteren trof Oradi in Keistad, die tweede staat in de competitie, een sterke tegenstander. Op winst rekende de thuisploeg niet, ze zouden blij zijn met elk punt. In de eerste set liep Oradi tegen een achterstand op, maar het kwam zowaar met vereende krachten tot 18-18. Aan het einde kwam de ploeg echter iets te kort, 23-25.

Hard werkend en met nieuwe speelsters zegevierde Oradi in set twee met 25-16. Keistad liet niet over zich heenlopen en herpakte zich in de volgende set, die met 18-25 gewonnen werd. In de aantrekkelijke vierde set speelden de Aalsmeerse dames zich naar een knappe 19-15 stand. Toen zette Keistad echter aan en via 19-21 werd het 27-29. Het werd zo een 1-3 nederlaag voor Oradi, maar de dames gingen trots en voldaan én met een sterk teamgevoel het veld af.

Bron: Chantal van Hilst