Bakkerij Müller weer helemaal om van te smullen

Na ruim drie weken in het voormalige postkantoor gebivakkeerd te hebben, schoven vanaf vorige week de deuren van de compleet gerenoveerde winkel van banketbakker Müller weer open. Wie nu spontaan even binnen loopt om het nieuwe interieur te bewonderen, neemt een groot risico. Het gebak staat zo verleidelijk uitgestald dat je wel heel sterk in je schoenen moet staan om niet overstag te gaan voor zoveel lekkers.
 
Volgens de trotse maar immer bescheiden eigenaar Sven Müller was de ingrijpende aanpak hard nodig. “Na 32 jaar was het tijd voor iets totaal nieuws, al hebben we in 2009 wel een facelift toegepast met nieuwe meubels en een andere uitstraling maar dit keer zijn we wel iets verder gegaan.”
 
Presentatie is alles
Dat is direct duidelijk bij binnenkomst waar de deuren automatisch en verwelkomend open zwaaien.  Wel zo makkelijk wanneer je de handen vol met gebak de winkel weer wilt verlaten. Of een kinderwagen te duwen hebt. Eenmaal over de drempel liggen daar achter rechtopstaand glas zoveel gebakjes te lonken, dat het moeilijk kiezen wordt. Presentatie is alles in de vernieuwde zaak. Tegen het zwarte Italiaanse marmer van het werkblad steken de kleurrijke lekkernijen prachtig af. Het rood van de aardbeien is nog roder en de advocaatcrème nog geler. Dit gebak verkoopt zichzelf. Zowel om mee te nemen als hier te nuttigen want ook de lunchroom heeft een metamorfose ondergaan en zal met de stijlvol uitgekozen meubels veel klanten een uiterst plezierig uurtje bezorgen. 
 
Oog voor duurzaamheid
Bij de verbouwing ging het Müller niet alleen om vernieuwing en verfraaiing. Ook het aspect duurzaamheid speelde een rol. “Overal hebben we nu LED-verlichting en ook dankzij de nieuwe koelinstallaties zijn we veel zuiniger met energieverbruik. Met de aankleding hebben we echt gekozen voor duurzaamheid. Als iets stuk gaat, kunnen we het herstellen in plaats van dat we het in zijn geheel moeten vervangen.”
 
Een laatste opvallend aspect is de doorkijk naar de bakkerij. Vanuit de winkel kan er gekeken worden hoe de roomsoezen gevuld, de tompoezen geglazuurd en de appelpunten gesneden worden. “De mensen mogen zien dát het hier gemaakt wordt en hóe het gemaakt wordt,” aldus Sven Müller.
 
Foto’s: (vanaf boven) Een trotse Sven Müller poseert met linker- en rechterhand Marian en Natasha, Marian helpt een klant, de tafeltjes zijn voorzien van een uniek merkteken. (Foto's en tekst Arjen Vos)
 
(advertentie)
 
 

 

Geen reacties

Add a Comment