Businessclub FCA zoekt binding met Aalsmeerse ondernemer

De kas van Barendsen Bloemen op het dak van Flora Holland bewijst keer op keer zijn waarde als praathuis en ontmoetingsruimte. Dit keer besteeg een drietal gasten het trappenhuis voor een rustmomentje op het midden van de dag. Een lunch onder het opgewarmde glazen dak om met Barendsen directeur Jan de Boer ideeën uit te wisselen en het format van de op 7 juni te organiseren nieuwe Businessmeeting ‘Meer voor Ondernemers’ door te nemen. Jacco van der Laarse, Frank Vaneman en Roald Koster delen met elkaar passie voor voetbal en liefde voor FC Aalsmeer. De club die grote plannen heeft.
 
De Aalsmeerse voetbalclub bestaande uit 1300 leden waarvan zo’n 800 jeugd, is ambitieus, zo laten de heren weten. Er is volgens hen een vurige wens om met de selectie-elftallen op hoog niveau te spelen maar dat vraagt wel wat van de organisatie.
 
Samenwerking
“Om het beste uit spelers te halen zijn goede faciliteiten en goede trainers nodig,” zegt Jacco van der Laarse als secretaris van de businessclub, “Maar goede trainers kosten geld. Om die te kunnen betalen willen we meer Aalsmeerse bedrijven bij de club betrekken. Niet alleen om met geld over de brug te komen maar vooral om een samenwerking mee aan te gaan. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan jeugdleden die als ze een stageplek nodig hebben of een baantje zoeken, bij de betrokken ondernemers ondergebracht kunnen worden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”
 
Talent loopt weg
Het eerste zaterdagteam, acterend in de eerste klasse, haalt met enige regelmaat spelers ‘van buiten’. Simpelweg genoodzaakt omdat die specifieke kwaliteit binnen de vereniging zelf ontbreekt. Volgens Roald Koster zou de club niets liever willen dan eigen kweek door laten stromen maar zit hem de moeilijkheid erin dat juist de talentvolle jeugdspelers naar andere verenigingen overstappen waar de selectieteams hoger spelen en er betere trainers rondlopen. “Alles valt of staat met goede trainers,” zegt Koster, “het blijkt dat FC Aalsmeer voor een goed opgeleide trainer geen interessante club is omdat de jeugdteams te laag spelen. Dat staat niet goed op hun CV, zeggen ze dan en dus doen we het vooral met goedwillende ouders die training geven.”
 
Businessmeeting nieuwe stijl
Om draagvlak voor de ambities te creëren, organiseert de businessclub op donderdag 7 juni een avond voor ondernemers waarop diverse sprekers een inspirerende bijdrage zullen leveren. Zo zal Jan de Boer zijn verhaal doen maar geven ook ondernemers John Celie en Frank Vaneman hun visie op zakelijk gebied. Deze avond is tevens de aftrap voor de businessmeeting nieuwe stijl bij FC Aalsmeer. Er is afscheid genomen van de netwerkachtige borrel die volgens de heren teveel een bijeenkomst was van ZZP’ers afkomstig uit een wat bredere regio. Niet direct de doelgroep die de club voor ogen had.
 
Deze nieuwe vorm, waarbij de pijlen worden gericht op vooral de Aalsmeerse ondernemers, zal vooralsnog twee keer per jaar plaatsvinden. Aftrap is 20:00 uur. Plaats van handeling: de FCA kantine aan de Beethovenlaan.
 
Tekst en foto’s Arjen Vos
 
Foto's: bij Jan de Boer in de kas en op het Florapodium met (foto boven) van links naar rechts: Jacco van der Laarse, Frank Vaneman, Jan de Boer en Roald Koster
 
 
 

Eén reactie

  1. Correctie voor wat betreft het tijdstip van de meeting: de inloop is vanaf 17:00 uur, het officiële gedeelte van de avond begint om 19:00 uur.

    (Redactie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel