‘Cacio e Pepe’ zorgt voor Italiaanse sferen in Oost

(Advertorial) Sinds medio september waait er een Italiaanse wind over de Oosteinderweg. Recht tegenover de Oudkatholieke kerk en pal naast de vermaarde zaadhandelaar Eveleens, staan de deuren van ‘Cacio e Pepe’ zes dagen in de week open. Een eenvoudig maar sfeervol ingericht restaurant met een groot terras, geleid door eigenaar Lukman, en chef Bado. De twee hebben een bijzondere band. Naast het feit dat zij familie zijn, delen zij een liefde voor de Italiaanse keuken.
 
Het tweetal heeft de taken netjes en logisch verdeeld: Bado staat aan het roer in de keuken en Lukman draagt zorg voor de gasten. Met 20 jaar ervaring in een Italiaans restaurant in hartje Amsterdam, weet Bado hoe een smakelijke scaloppina, lasagne of een stukje vis bereid moet worden. “Als chef moet je altijd het juiste gevoel in de vingers hebben, of het nou gaat om de carne of de pasta.” Hij voegt er, gekleed in een smetteloos witte koksbuis, aan toe dat ossenhaas zijn specialiteit is.
 
Dracula
Dat beide heren in Aalsmeer verzeild raakten en dit restaurant op de kop konden tikken, is feitelijk te danken aan de overzijde van de weg gelegen kerk. “We bezochten daar een dienst. Na afloop kwamen we terecht in dit restaurant wat toen nog Dracula heette en raakten aan de praat met de eigenaar. Die vertelde dat het te koop stond. We waren gelijk enthousiast en zagen mogelijkheden. We hebben de inrichting overgenomen, wat subtiele veranderingen toegepast en zijn 18 september open gegaan.”
 
Arts als gastheer
De achtergrond van Lukman is geen alledaagse. In Italië was hij arts en leerde op een conferentie zijn huidige Nederlandse vrouw kennen. De twee vestigden zich in Leiden. Het leren van de Nederlandse taal gaat gestaag maar in het Engels en Italiaans redt Lukman zich vooralsnog wat makkelijker. Hij ziet dat overigens niet als belemmering voor zijn gastheerschap. Met zijn open en vriendelijke houding maakt hij eenvoudig contact en zal menig gast voor zich weten te winnen. Een arts in de bediening. Het is misschien even wennen aan het idee, maar heeft ook zijn voordelen. Heeft hij op het gebied van gezondheid wellicht advies voor de gasten? “Langzaam eten. Dat is goed voor de spijsvertering.”
 
Cacio e Pepe
De naam van het restaurant refereert aan het klassieke Italiaanse recept wat volgens Lukman simpel vertaald niets anders betekent dan ‘kaas en peper’. “Cacio e Pepe, een simpel maar heerlijk spaghetti gerecht met peccorino en zwarte peper,  komt oorspronkelijk van Sardinië. Later hebben de Romeinen het zichzelf eigen gemaakt en zijn met de eer gaan strijken.”
 
Uiteraard prijkt ‘cacio e pepe’ in meerdere varianten op de menukaart. Een kaart die er toegankelijk en vriendelijk geprijsd uitziet en een ruime keuze biedt aan pizza’s, pasta’s en vleesgerechten, maar ook ‘vegan-friendly’ is. Terecht worden alle gerechten eerst in het Italiaans aangeduid met een Nederlandstalige uitleg daaronder.
 
Al voor een bedrag van rond de 25 euro valt er te genieten van voor-, hoofd- en nagerecht. Desgewenst aangevuld met heerlijke Italiaanse wijnen en bieren (Nastro Azzuro).
 
Personeel gezocht
De twee neven zijn overigens naarstig op zoek naar personeel. Zowel in de bediening als voor de bezorging kunnen ze per direct mensen gebruiken.
 
Openingstijden
De keuken van Cacio e Pepe is geopend van dinsdag tot en met zondag van 16:00- tot 22:00 uur. De neven staan te popelen om gezelligheid te brengen in Oost en nodigt heel Aalsmeer uit om eens bij hen te komen dineren, of alleen een drankje te doen. 
 
ACTIE
Wie in november dit artikel laat zien bij binnenkomst, kan dineren met 20 procent korting (drank niet inbegrepen).
 
Cacio e Pepe
Oosteinderweg 387
1432 AZ Aalsmeer
Tel: 0297 268 695
Mail: info@caciopepe.nl
Website: www.caciopepe.nl
Instagram: @caciopepe.aalsmeer
Facebook: cacio e pepe aalsmeer
 
Foto's: Lukman en Bado in en bij hun restaurant. Foto's en tekst Arjen Vos
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel