Dutch Flower Awards uitgereikt

Voor het zeventiende jaar in successie reikte de Dutch Flower Group (DFG) onderscheidingen uit aan bedrijven in de sierteelt die iets bijzonders hebben gepresteerd. Dit gebeurde gisteren tijdens de Tradefair op Flora Holland. Dit jaar stond het thema ‘duurzaamheid’ centraal bij de toekenning van deze awards.

De onderscheidingen werden uitgereikt in de categorieën snijbloemen, planten en buitenlandse kwekers. Karel Bolbloemen is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Snijbloemen. In de categorie Planten ging de onderscheiding naar Ammerlaan-Sosef uit Honselersdijk. Leybaert (België), gevestigd in Moerbeke-Waas, is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Buitenlandse Leverancier. CargoMaster uit Colombia werd verrast met de toekenning van de Preferred Partner Recognition.

Verwachtingen komend jaar
In zijn speech gaf CEO Marco van Zijverden aan dat op gebied van digitalisering op korte termijn grote stappen worden verwacht op mogelijke samenwerking in de sector. Daarnaast gaf hij aan dat duurzaamheid, het thema van de Dutch Flower Awards dit jaar, binnen DFG en vele gelederen van de sierteeltsector een absolute prioriteit is. "Het realiseren van 90 procent sustainable sourcing staat in ons beleid centraal," aldus Van Zijverden.

Met een groei van drie procent ten opzichte van 2017, zal dit jaar een omzet van ruim 1,5 miljard euro bereikt worden. Komend jaar zal, naast verdergaande digitalisering en programma’s rondom verduurzaming, door DFG ingezet worden op versteviging van haar internationale marktpositie. Dit hoopt Van Zijverden te bereiken door het intensiveren van klantrelaties, nauwere samenwerking met kwekers en toeleveranciers en uitbreiding in nieuwe marktgebieden.

Foto: de gelukkige winnaars van de Dutch Flower Awards met Marco van Zijverden geheel rechts in beeld. (Foto DFG)

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment