Licht in de duisternis

Nog steeds geen feestverlichting in de Zijdstraat. Er klinken her en der wat kritische geluiden maar bij de winkeliers kan niemand er boos om worden. Een beetje jammer is het, meer niet. "Laten we het niet groter maken dan het is, er zijn veel ergere dingen om je druk over te maken," zegt Karin de Veij namens Ondernemersfonds Meer Aalsmeer.  

Om het ontbreken van de feestverlichting in de Zijdstraat wat te verzachten, zijn gisteren door de firma Duo Plant vijf grote kerstbomen geplaatst. Duo-eigenaar Dion van Tol en zijn zoon Nico waren tot laat in de weer om de bomen, die verspreid over de Zijdstraat zijn opgesteld, van lichtjes te voorzien. Bomen die er niet gekomen zouden zijn als de feestverlichting tijdig gearriveerd was.

Combinatie van factoren
De verlichting die de afgelopen jaren voor sfeer in de straat zorgde, vertoonde na vijf decembermaanden in weer en wind te hebben gehangen, de nodige gebreken en was volgens Karin de Veij toe aan vervanging. Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat deze Aalsmeer niet tijdig bereikt hebben. 

Wellicht waren de winkeliers  wat aan de late kant met het geven van de definitieve klap op de bestelling, mogelijk dacht de firma Homan uit Mijdrecht dat het nog wel zou lukken maar toen de fabriek in Bulgarije met vertraging te kampen had, viel het kwartje de verkeerde kant uit. "Opgeteld kom je dan uit op één plus één is min één," zegt salesmanager Cheray Oudhoff van de firma Homan. Hij vindt het ook jammer maar kan Aalsmeer gerust stellen: "Er is ons toegezegd dat het eind volgende week op transport gaat en dat het in de week van 10 december geleverd wordt. Wij zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk op zijn plek hangt."

Was het niet gewoon mogelijk de oude verlichting uit de doos te halen en die weer op te hangen? "Helaas niet," zegt Oudhoff, "die hebben we gereviseerd, in delen opgesplitst en hangt nu in andere plaatsen. Een paar stukjes in de dwarsstraten van Amsterdam en ook in Woerden hebben we wat bevestigd."

Lovende reacties
Van de nieuwe verlichting die in Aalsmeer komt te hangen, heeft Homan een fotobewerking gemaakt. Deze prijkt sinds begin deze week op de facebookpagina van Meer Aalsmeer Winkeldorp en krijgt diverse lovende reacties. Voor de echte sfeer moeten de mensen volgens Karin de Veij de winkels zelf bezoeken. "Daar is het nu al warm en gezellig," zegt de woordvoerder van Meer Aalsmeer uitnodigend.

Tekst Arjen Vos

Foto's: Dion en zoon Nico van Tol in de weer met de kerstboom bij Sparnaaij (Foto's Arjen Vos), een fotobewerking van hoe de verlichting er straks uit komt te zien (foto Meer Aalsmeer/Homan)

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment