Stefan Postol siert muren (en vloer) van Eveleens Makelaars

Zonder dat ze direct reclame voor deze mogelijkheid maakt, klopte er onlangs een kunstenaar aan de deur bij makelaar Karin Eveleens met het verzoek in haar kantoor te mogen exposeren. Hoewel ze niet elke aanvraag honoreert, maakten de werken van deze Roemeense kunstenaar dermate veel indruk dat ze met plezier haar wanden beschikbaar stelde. Vrijdagmiddag was de vernissage gecombineerd met de nieuw in het leven geroepen einde-van-de- maandborrel.

Stefan Postol woont in de Hornmeer en heeft zijn atelier op de bovenetage van Welkoop. Daar vervaardigt hij schilderwerk in diverse genres. Opvallend zijn vooral de portretten van popsterren. Madonna, Jimmy Hendrix, Prince, Mick Jagger. Met de neus op het doek is het lastig te bepalen om wie het gaat, maar op enkele meters afstand komen de gezichten in alle kleurigheid tot leven.

Een andere discipline is de moderne weergave van zeeslagen uit de tijd van admiraal De Ruyter. Postol, zelf kleurrijk aanwezig met zijn vooral zeer opvallende schoeisel, vertelde over zijn werk aan iedereen die er meer van wilde weten.

Over kunst en smaak valt misschien niet te twisten maar makelaar en personeel zijn het over een ding eens: van de schilderijen van Stefan Postol krijg je energie. Een ieder die de werken wil bewonderen kan daarvoor tijdens kantoortijden geheel vrijblijvend terecht op de Punterstraat 2, hoek Praamplein.

Foto's: de opvallende schoenen van de kunstenaar en Stefan Postol in gesprek met een bezoeker tijdens de vernissage. Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment