Uitgelaten in vertrouwde omgeving met ‘Bijzondier’

(Advertorial) Stel je voor: je wilt dolgraag een hond maar hebt niet elke dag tijd om het dier uit te laten. Voor dat probleem is een betaalbare en mooie oplossing dichtbij. En wel in de persoon van Mandy van Buren, een in Aalsmeer-Oost woonachtige dierenvriend die onlangs onder de naam ‘Bijzondier’ haar eigen uitlaatservice startte. “Anders dan andere uitlaatdiensten, loop ik met de hond in de vertrouwde omgeving. Dat is voor de hond veel prettiger dan hem mee te nemen in een bus met andere honden,” aldus Mandy.  
 
Dat de 33-jarige Mandy van Buren een zwak heeft voor honden wordt snel duidelijk. Met haar eigen drie viervoeters toog ze naar het Seringenpark om gezeten op een bankje te vertellen over haar nieuwe onderneming. 
 
Probleemhond
Haar dieren blijken honden met een rugzakje. De ene heeft een hartafwijking en de andere is getraumatiseerd. Alleen nummer drie mankeert volgens haar niets.  Het waren de handicaps van haar eigen honden die Mandy op het idee brachten een andersoortige uitlaatservice te starten. “Als je een probleemhond hebt, is een gewone uitlaatservice niet te betalen. Daarbij wordt je hond niet eens meegenomen als hij niet sociaal is of niet goed met andere honden overweg kan. Toen dacht ik: er zijn vast meer mensen die met dit probleem te maken hebben en ben gestart met ‘Bijzondier’.”
 
Gevangenbewaarder
Na elf jaar gewerkt te hebben als gevangenbewaarder, vond Mandy het tijd worden voor een nieuwe stap in haar leven. Bijna letterlijk want inmiddels ‘stapt’ ze zo tien kilometer per dag bij elkaar. Door weer en wind als het moet.
 
Wat haar nieuwe werk betreft, zijn er verschillende parallellen te vinden met het gevangeniswezen. Zo beschikt ze over een natuurlijk overwicht, heeft de touwtjes strak in handen en signaleert direct veranderend gedrag bij de honden. Met de riemen vastgegespt aan haar heupgordel heeft ze haar eigen (probleem)hond direct onder controle wanneer andere honden even komen buurten. 
 
Begin september zou ze officieel van start maar weken voor die datum liepen de aanvragen al bij haar binnen dankzij publicaties op Instagram en Facebook.
 
Onregelmatig
Behalve dat ze goed om kan gaan met probleemhonden is er nog een punt waarin Mandy zich onderscheidt van collega uitlaatondernemers. “Ik ben ook bereid om op onregelmatige tijden te werken en zo de klant ter wille te zijn. Ik kom wanneer mensen het nodig vinden. Zelfs ’s avonds of in het weekend. Ik haal de hond op, loop drie kwartier in de buurt en lever hem thuis weer af. Dat is in mijn ogen beter voor de hond en minder stressvol dan een uur in een bus zitten om in een bos uitgelaten te worden.” 
 
Uiteraard wordt ook voer en water indien nodig aangevuld. 
 
Bijna alle diersoorten
Hoewel de nadruk op het uitlaten van honden ligt, is de hulp van Mandy in te roepen bij de verzorging van vrijwel alle soorten dieren. “Mensen kunnen hun katten of knaagdieren vanaf nu gewoon thuis laten als ze met vakantie gaan. Het asiel is voor de dieren niet de meest plezierige oplossing en men hoeft zich niet meer bezwaard te voelen om de buurvrouw te vragen.” Met nadruk zegt ze ‘bijna alle diersoorten’. Spinnen en reptielen slaat ze over. Daar mag men van haar nog wel rustig de buurvrouw voor vragen…
 
Mandy rekent voor een wandeling met één hond 15 euro. Voor een tweede komt er 4,50 bij.
 
info@bijzondier.nl
 
Tekst en foto's Arjen Vos
(advertentie)
 
 

Geen reacties

Add a Comment