Profile Tyrecenter ABO

Profile Tyrecenter ABO al 50 jaar band met de klant
 
'Wij zijn erop ingericht snel te werken'
 
2014 Is een bijzonder jaar voor de Aalsmeerse Banden Onderneming (ABO). Het is exact 50 jaar geleden dat de firma van start ging op de hoek van de Kerkweg en Oosteinderweg. Daarbij bestaat Profile Tyrecenter, de franchiseorganisatie waar ABO vanaf het begin bij aangesloten is, 25 jaar. Uit de band springen met een groot feest, zit niet zo in de aard van Profile Tyrecenter ABO. Veel liever steken ze wat extra energie in het aanhalen van de banden met de klant. Bijvoorbeeld met het aanbieden van een APK voor de uitzonderlijk lage prijs van € 19,95 in de maand januari. En speciaal voor de lezers van Aalsmeer Vandaag: gratis stikstof in de banden!
 
"De veiligheid van een auto hangt voor een belangrijk deel af van het contact met de weg. Wanneer je beseft dat je auto feitelijk op een oppervlak van vier bierviltjes rijdt, moet je er toch alles aan doen om dat contact altijd optimaal te houden. De beste band is het uitgangspunt voor veilig rijden,” aldus Marco Burgers, manager bij Profile Tyrecenter ABO.
 
Comfortabel
Hoewel banden essentieel zijn in de naamsbekendheid van Profile Tyrecenter ABO, is het vooral te danken aan een allroundpakket en vergaande service waarmee Profile Tyrecenter ABO zorgt voor klanttevredenheid. Wie hier met een probleem aanklopt, zal vrijwel altijd direct geholpen worden. "Wij willen de klant mobiel houden en zijn er op ingericht om snel te werken,” vertelt Marco Burgers. "Het repareren van een lekke band is doorgaans een klus van tien minuten en ook op het wisselen van winterbanden kan even gewacht worden. We hebben een zeer comfortabele wachtruimte voorzien van TV, WIFI, de krant van vandaag en de lekkerste koffie waarmee we zorgen dat wachten op een te repareren auto niet vervelend is. En mocht een klus toch langer duren, dan stellen we gratis een leenauto beschikbaar. Zelfs de benzine voor het gebruik hoeft niet afgerekend te worden. Voor wie liever een fiets heeft, staat er een tweewieler klaar.”
 
Ferrari
Bij Profile Tyrecenter ABO kan de klant met elk type auto terecht. Van ‘lelijke eend’ tot Ferrari. En voor praktisch elke vorm van onderhoud. "Op bandengebied zijn we natuurlijk dé specialist, maar we hebben de kennis en het materiaal in huis om alle werkzaamheden uit te voeren. Tegenwoordig beschikken wij over de modernste garage-apparatuur, waarmee wij de boordcomputer van de auto kunnen uitlezen en storingen kunnen opsporen en verhelpen. Bovendien monteren wij A-merk kwaliteit auto-onderdelen die veelal in dezelfde fabriek gemaakt worden als de originele auto-onderdelen,” aldus Burgers.
 
Vrachtwagens
Naast het autobandenspecialisme en al het mogelijke onderhoud en APK aan personen- en bestelwagens, is een belangrijk onderdeel van het bedrijf de vrachtwagenbandenafdeling. Profile Tyrecenter ABO vervult hierin een echte regiofunctie waarbij het bedrijf een volledig bandenmanagementsysteem heeft ontwikkeld voor de wagenparken van transportondernemingen. De klant heeft zodoende via internet volledig inzicht in de kosten op het gebied van de banden. Door 50 jaar ervaring weet Profile Tyrecenter ABO welke type band het meeste rendement oplevert voor de klant. Bovendien verzorgt het bedrijf, in samenwerking met zijn netwerk, een 24 uurs-, 7 dagen per week pechservice voor zijn klanten in heel Europa.
 
Leiding
Zeg je ABO, dan zeg je Van der Kolk. De gebroeders Co en Wim van der Kolk startten de bandenservice in 1964 vanuit een klein schuurtje op de Kerkweg. Later lieten zij hier een pand bouwen waar thans de motorenrevisie van De Jong is gevestigd. Toen eind jaren ’70 industrieterrein Hornmeer werd ontwikkeld, behoorde ABO tot de eerste bedrijven die zich hier vestigden. In 1980 ging men aan de Lakenblekerstraat van start, in 1989 werd het een Profile Tyrecenter en in 1994 opende ABO een tweede vestiging in Nieuw-Vennep. De zonen van Co (Frans) en Wim (René) namen de leiding van hun vaders over. Frans werd directeur in Aalsmeer en René kreeg de supervisie over Nieuw-Vennep. In 1995 was er behoefte aan een uitbreiding van de Aalsmeerse vestiging. Er kwam een verdieping bovenop en de receptie, showroom en wachtruimte werden bijgesteld aan de eisen des tijds. Korte tijd later werd er een blikvanger in de vorm van een 25 meter hoge reclamemast geplaatst waarmee de ABO ook ’s nachts in de spotlights staat.
 
Luchthaven
Een strategische actie was de realisatie van een mobiele vestiging op Schiphol. Van oudsher deed ABO al het bandenonderhoud van allerlei materieel op de luchthaven, maar het moest met lede ogen aanzien dat een concurrent zich op Schiphol-Rijk vestigde. Om toch de klanten op de luchthaven vlug en vaardig te kunnen bedienen, werd een truck ontworpen met alle servicemogelijkheden ingebouwd.
 
Groei
De meest recente fysieke aanpassing in Aalsmeer betreft de realisatie van de bandenloods in 2007. Door de groeiende aandacht voor winterbanden was het noodzaak dat er ruimte kwam om de wisselsets in op te slaan. Aan de ABO-geschiedenis lijkt maar geen einde te komen, want in 2011 werd er een vestiging in Hoofddorp geopend en door de jaren heen groeide het totaal aantal medewerkers naar 35. In drukke tijden wordt dat aantal nog aangevuld met uitzendkrachten en vakantiewerkers.
Wat de volgende stap zal zijn, is nog niet bekend. Stil zitten is er nooit bij geweest, dus ongetwijfeld zal het ABO-verhaal wel weer een bijzondere wending krijgen.
 
Gratis stikstof
Als aardigheidje speciaal voor de Aalsmeer Vandaag-lezer vult Profile Tyrecenter ABO vanaf nu tot eind februari de banden gratis met stikstof. Stikstof houdt de banden veel langer op spanning dan gewone lucht. Voordeel is minder slijtage en zuiniger brandstofverbruik. Laat u bij het aanmelden de naam ‘Aalsmeer Vandaag’ vallen, dan rijdt u tien minuten later weg met stikstof in uw banden. Als dat geen feest is!
 
Profile Tyrecenter ABO
Lakenblekerstraat 28
1431 GG Aalsmeer
0297 328221
 
 
Foto: Marco Burgers in de bandenopslag waar duizenden zomer- of winterbanden zijn opgeslagen.