Sani-Dump

Sani-Dump, geen dump maar A-merken in sanitair

Sani-Dump, een nieuwe naam in Aalsmeer. Tijdens het Hemelvaartweekend in mei opende de grote sanitairshowroom haar deuren aan de Lakenblekerstraat. Sinds 2006 had de landelijke sanitairketen al een magazijn in Aalsmeer, maar sinds een paar maanden kunnen ook particulieren er terecht.

De Aalsmeerse showroom is de 24e vestiging van de landelijke snelgroeiende keten, die al 18 jaar toonaangevend in Nederland is. Nana Aniam en Raymond Weeber zijn de ondernemers die de franchiseorganisatie bestieren. De heren komen dagelijks uit Zaandam en Purmerend en willen een succes van hun winkel in ‘ons’ dorp maken.

Geen restpartijen
“De naam doet misschien vermoeden dat we een sanitairzaak zijn waar mensen restpartijen kunnen kopen,” volgens Aniam. “Maar we verkopen alle A-merken sanitair, maar wel tegen de goedkoopste tarieven.” Sani-Dump kan de laagste prijzen garanderen, omdat ze groot inkopen en scherpe prijsafspraken hebben met leveranciers.

De ondernemers hebben hard gewerkt om de showroom in het oude pand van Offerman netjes te krijgen. “De parkeerplaats was een grote wildernis,” zegt Weeber. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om klanten hier goed te kunnen ontvangen. Maar het is gelukt en we zijn trots op het resultaat.”

Samen kom je verder
Nana Aniam was bedrijfsleider bij Sani-Dump in Zaandam. Raymond Weeber werkte ook als bedrijfsleider, maar dan bij meubelzaak Haco die op hetzelfde woonplein gevestigd zit. Toen bekend werd dat Sani-Dump een vestiging in Aalsmeer ging openen, namen ze samen deze uitdaging van een eigen zaak aan. Voor Weeber is de sanitairbranche soms nog even wennen. “Ik heb stage gelopen bij Sani-Dump in Utrecht om kennis op te doen,”  legt hij uit. De samenwerking loopt prima. Beiden hebben het verkopersbloed in hun aderen stromen en verdelen de werkzaamheden goed. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder,” is hun slogan.

Een band opbouwen met een klant vinden ze beiden belangrijk. “Je helpt ze bij een stukje woongenot en plezier in het leven,” zegt Aniam. “We adviseren ze graag bij de inrichting van hun badkamer of toilet.” Klanten kunnen terecht voor de complete inrichting of losse spullen, als kranen en radiatoren. De Sani-Dump verkopers helpen ze graag op weg om tot de juiste keuze te komen.

Topmerken
Bij Sani-Dump kunnen particulieren of bedrijven terecht voor de beste merken in sanitairland. Uit het 5000 m2 grote magazijn zijn vele spullen op voorraad of snel leverbaar. A-merken als Grohe, Villeroy & Boch, Primabad, Sphinx, Detremmerie, Thebalux, Novellini, Hans Grohe Duravit, Hansa, Hotbath en Bruynzeel zijn verkrijgbaar. “En als we iets niet in de showroom hebben en de klant heeft het elders gezien, zorgen wij ervoor dat ze dit tegen onze bodemprijs kunnen kopen.”

Klanten kunnen een kijkje nemen in de showroom voor complete badkamers, vrijstaande baden, whirlpools, badkamermeubels, closetpotten, kranen, tegels en meer. Van ‘normaal’ tot designsanitair. “Er komen mensen in de showroom die we helpen met de complete inrichting, waarbij we ze voorbeelden en advies kunnen geven met behulp van onze 3D software, maar je hebt ook de zelfklussers, die bijvoorbeeld alleen voor een designradiator komen”. Sani-Dump werkt met aannemers samen die de badkamer of toilet voor klanten kunnen maken of verbouwen.

AalsmeerVandaag korting
Regelmatig heeft Sani-Dump aanbiedingen in de showroom. Tijdens de zomermaanden loopt de actie ‘Leveranciersspektakel’, waarbij extra kortingen gegeven worden die op kunnen lopen tot 15%.

Om de Aalsmeerders kennis te laten maken met de nieuwe sanitairleverancier in het dorp hebben ze een leuke actie bedacht. Lezers van AalsmeerVandaag krijgen een extraatje in de Aalsmeerse vestiging. Meld dat je dit artikel hebt gelezen en krijg extra korting van 5% op de aanschaf.

De showroom, die vrijblijvend te bezoeken is, is op maandag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Dinsdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, vrijdagavond is het koopavond tot 21.00 uur en zaterdag zijn de deuren open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Sani-Dump
Lakenblekerstraat 21
1431 GE Aalsmeer
Telefoon: 0297-500400
www.sani-dump.nl