Trainingscentrum Helena

‘Zelfverdediging voor iedereen’

Trainingscentrum Helena biedt Krav Maga lessen aan in Haarlem, Alphen aan den Rijn, Velserbroek, Vlaardingen, maar nu ook in Aalsmeer en Kudelstaart. De woorden Krav Maga betekenen in het Hebreeuws gevecht en contact, oftewel contactgevecht. Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem met oorsprong in Hongarije en is verder ontwikkeld in Israël. Krav Maga is populair omdat het echt werkt.

Waarom Krav Maga werkt
Krav Maga is ontwikkeld vanuit de natuurlijke reactie van de mens. Het is makkelijk aan te leren en te onthouden voor iedereen; mannen, vrouwen, jong en oud. Het systeem is uitgebreid getest en waar nodig verbeterd.

Krav Maga leert niet alleen hoe je jezelf zo snel en effectief mogelijk uit een gevecht kunt bevrijden, maar leert je ook hoe je kunt voorkomen dat je in deze situatie terecht komt en altijd veilig weer naar huis kan. In de les worden real life situaties gebruikt. Soms zelfs met filmpjes van gebeurtenissen op straat. Gevechten tegen meerdere tegenstanders zijn daarom ook een veel voorkomend onderwerp in de lessen.

Natuurlijke reactie
De basis voor elke techniek is de natuurlijke reactie van de mens. Iedereen heeft een soortgelijke stereotype reactie als hij of zij onder hevige stress komt te staan. Wanneer deze reactie wordt gebruikt als basis voor een techniek is het toepassen van de techniek eenvoudiger. Met Krav Maga ontwikkel je een fysieke en mentale weerbaarheid, je voelt je zelfverzekerder en staat sterker in je schoenen. Na een paar trainingen merk je het verschil en je gaat naar huis met een toegenomen gevoel van zelfvertrouwen.

"Je leert dat je lichaam je beste wapen is," vertelt Martijn Bos, initiatiefnemer en eigenaar van Trainingscentrum Helena. "Uniek is dat wij ook aandacht besteden aan het verbale aspect. Wat moet je zeggen als iemand je vastpakt en niet loslaat zonder dat je hem meteen gaat slaan? Een vechtpartij daar zit niemand op te wachten”.

Proefles?
Iedere maandag- en woensdagavond wordt er les gegeven in de Proosdijhal in Kudelstaart van 20.00 tot 21.00 uur. Voor € 10,- kan er een proefles gevolgd worden.

Trainingscentrum Helena
Email: contact@trainingscentrumhelena.nl
Telefoon: 023-8445093

http://www.trainingscentrumhelena.nl/krav-maga-in-aalsmeer