Uitzendbureau Antenna

Antenna, de regionale personeelsbemiddelaar

Een uitzendbureau brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Zo ook Antenna. Maar ze doen meer, zoals “payrolling" waarbij het werkgeverschap van klanten wordt overgenomen. En dat met zeer ervaren en deskundige consultants in vijf vestigingen in de regio.

Ambitieus, betrokken, betrouwbaar, creatief, flexibel, integer, kwaliteitsbewust, open, enthousiast en professioneel. Dat zijn de tien kernwaarden van Antenna. Het van origine Aalsmeerse uitzendbureau doet er alles aan om dit ook richting hun klanten waar te maken.

Vijf vestigingen
Met inmiddels vijf vestigingen is Antenna uitgegroeid tot één van de grootste uitzendbureaus in de regio. Werkzoekenden en werkgevers kunnen terecht in Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Nieuw Vennep en Woerden. “We werken onderling veel samen en zoeken Antenna-breed naar de beste matches tussen vacatures en werkzoekenden,” aldus directeur Frank Spring in ’t Veld die samen met zijn vrouw Saskia de Groot Antenna runt.

In 1995 is Antenna in Aalsmeer opgericht, dus volgend jaar viert de onderneming haar 20-jarige bestaan. “Wij zijn breed actief, bemiddelen in zeer uiteenlopende branches en in verschillende functieniveaus. Wij plaatsen financial controllers en logistiek managers, maar ook magazijn- en productiemedewerkers”, vertelt Spring in ’t Veld. “Uiteraard kunnen wij niet iedereen aan een baan helpen, maar wij doen altijd onze uiterste best en zijn altijd eerlijk over de kansen voor een kandidaat. Voor onze klanten lukt het bijna altijd om de geschikte kandidaat te vinden, daarin hebben wij een hele hoge score. Wij vinden geen werknemers die alleen beschikbaar zijn, maar die uiterst geschikt zijn!”.

Uitzenden, werving, selectie en payrolling
Naast het traditionele uitzenden voor tijdelijke banen, bemiddelt Antenna met name ook in vaste banen. Kandidaten gaan dan na een uitzendtermijn of direct op werving- en selectiebasis in dienst bij de klant. Daarnaast is “payrolling” een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Hierbij neemt Antenna het juridisch werkgeverschap en de bijbehorende arbeidsrechtelijke risico’s en aansprakelijkheden van een klant over. De medewerkers van een klant komen dus in dienst bij Antenna, terwijl de klant verantwoordelijk blijft voor de werving en aansturing. Feitelijk wordt de loon- en personeelsadministratie aan Antenna uitbesteed en kan de klant zich richten op hun corebusiness. “Het ontzorgt onze klanten en geeft hen meer flexibiliteit ten aanzien van personeel. Payrolling komt met name veel voor bij pools met productiemedewerkers, en bij seizoens-, vakantie- en oproepkrachten. Ook steeds meer ZZP’ers kiezen voor deze dienstverlening.”

Veel ervaring
Bij Antenna werken zo’n twintig deskundige consultants, waarvan de meesten al jarenlang bij Antenna actief zijn. “Onze meerwaarde ten opzichte van grotere uitzendorganisaties is het persoonlijke contact. Onze mensen kennen de bedrijven waar we al lange tijd zaken mee doen goed en weten welke cultuur er heerst. Hierdoor kunnen ze goed inschatten welke medewerkers er succesvol gaan worden.” In de Aalsmeerse vestiging werken Jeanine Verhaar, Lesley Tates, Martine Tromp en Sharon Kentrop. Directeur Frank Spring in ’t Veld is er ook regelmatig, maar hij verdeelt zijn tijd over de vijf vestigingen.

Groei
Door de crisis zitten veel mensen zonder werk, want werkgevers hebben in de afgelopen jaren met name bezuinigd op de personeelskosten. Dit was ook heel goed voelbaar in de uitzendbranche. “Maar na jaren van crisis zien wij de markt echt weer aantrekken”, meldt Spring in ’t Veld. “De uitzendbranche wordt gezien als een graadmeter voor de economie. Als die stijgt, dan merken wij dat in de uitzendbranche als eerste. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn voor ons allemaal gelukkig weer wat positiever.”

Heeft Antenna Groep nog uitbreidingsplannen? “Ja, dat hebben we zeker, maar stap voor stap. Een eventuele nieuwe vestiging zal wel in een grote stad geopend worden. Bijvoorbeeld in Haarlem of Utrecht. Dat zou een mooie aansluiting zijn op onze huidige vestigingsplaatsen. Dat zou onze positie als bemiddelaar op de arbeidsmarkt in de regio nog meer versterken.”

Antenna
Stationsweg 12
1431 EG Aalsmeer
0297 380580
aalsmeer@antennagroep.nl
www.antennagroep.nl
www.facebook.com/antennagroep

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.30 uur

Foto: Het Antenna-team uit Aalsmeer. Van links naar rechts Lesley Tates, Sharon Kentrop, Frank Spring in 't Veld en Jeanine Verhaar. Martine Tromp staat niet op de foto. (foto Arjen Vos)